Om een bedrijf te kunnen starten zijn er een aantal stappen die je moet zetten in de “echte” wereld. Wij helpen je met name om je eigen bedrijf online te starten, maar er zijn dus ook een aantal dingen die je moet doen in de offline wereld.

Inschrijving Kamer van Koophandel.

Alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister. Volgens de wet heeft u een onderneming als u zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken. In de praktijk is het soms lastig om precies te bepalen wanneer er sprake is van een onderneming. Lees verder

Ondernemen voor de Belastingdienst 

Ondernemingen in Nederland en de meeste andere landen moeten BTW afdragen over producten die ze verkopen. Dus ook als je een webshop bij ons afneemt. De klanten moeten deze BTW betalen en jij als ondernemer moet die afdragen. De BTW die je betaald aan leveranciers kun je in mindering brengen op de aangifte. Hoeveel BTW je betaald is afhankelijk van wat je onderneming precies doet. In de meeste gevallen betaal je 21% BTW maar er zijn uitzonderingen en zelfs vrijstellingen.

Een zakelijke bankrekening

Als je een eigen bedrijf start is het verstandig om de inkomsten en uitgaven via een aparte rekening te laten lopen.  Als je betalingen wilt ontvangen via Ideal of incasso via onze webshop is het zelfs noodzakelijk dat je een zakelijke rekening hebt. Alle grootbanken hebben starters producten, waarbij je vaak weinig tot niets betaald de eerste periode. Banken weten heel goed dat je niet makkelijk overstapt, dus ga niet meteen voor het eerste het beste aanbod maar kijk ook of ze expertise hebben in jouw branch,  zodat ze je goed kunnen adviseren en helpen met je onderneming omdat je tot hun primaire doelgroep hoort.

Bedrijfsplan

In je bedrijfsplan het doel van je onderneming, welke producten of diensten, markten, concurrentie, sterkte/zwaktes en beschrijf je hoe je van plan bent alles te organiseren.  We zullen hier informatie over gaan geven en ook templates voor beschikbaar stellen. Als je een financiering nodig hebt voor je onderneming zal een bank hier wel naar vragen. Een onderbouwing van waar je het geld aan uit gaat geven en hoe je terug denkt te verdienen zal hier dan een belangrijk onderdeel van zijn.

Andere belangrijke zaken

Denk goed na over welke ondernemings vorm je wilt (eenmanszaak, BV, of bijvoorbeeld een V.O.F) . Kies de juiste leveranciers en als het eenmaal zover is en je gaat personeel aannemen zal je dit eveneens met de juiste zorg en aandacht moeten doen. Verzekeren moet je ook niet vergeten, maar als starter is het belangrijk alleen het hoognodige te verzekeren, de risico’s die je echt niet zelf kunt lopen is ons advies.

Ondernemen is leuk, ook al komt behoorlijk wat bij kijken. Wij stellen ons als doel om het zoveel mogelijk te vergemakkelijken en te zorgen dat je zo snel mogelijk online in business bent en je geld kunt gaan verdienen.